El passat dimarts 25 d’octubre, va tenir lloc el primer seminari del V Cicle d’Innovació Educativa a càrrec del Dr. Pere Marquès, juntament amb Clickedu, Qualiteasy i Iddink, a la llibreria Ona de Barcelona.
Els eixos temàtics van girar entorn de les claus de la innovació educativa, IA, anàlisis de dades, metavers i la prevenció del fracàs escolar.
El seminari es va iniciar amb la ponència de Pere Marquès, director del projecte Centres Innovadors, DIM-EDU. L’expert va analitzar les claus de la transformació educativa a l’era d’Internet i del metavers; tot en sintonia amb la LOMLOE.
Rosa Mª de la Fuente, directora de l’Escola Espai 3, va explicar el seu projecte educatiu com a referent de la transformació des de l’aula, destacant entre altres aspectes la importància de “l’educació triangular formada pel professor, l’alumne i la família”.
Per la seva banda, Manel Salas, responsable de pedagogia i innovació a Vedruna Catalunya Educació, va analitzar la creació d’ecosistemes d’aprenentatge a partir del “mètode acció-reflexió-acció” i la importància de “treballar en comú en grups de reflexió pedagògica”.
La visió sobre la implementació i promoció de l’esperit emprenedor la va impartir Salvador Sol Felip, cap d’estudis de Batxillerat i de Cicles Formatius de l’Escola Episcopal de Lleida i professor associat de la Universitat de Lleida.
Per part seva, Xavi Serrano Bombilà, cap del departament de ciències de l’Escola Creixen Goar de Viladecans, va debatre sobre el paper de la ciència en el desenvolupament sostenible i local.
A la segona part, la jornada va comptar amb la ponència de l’experta i consultora en transformació educativa, Coral Regí, qui va afirmar que “necessitem una educació basada en l’aprenentatge rellevant i que impliqui una transformació”.
A continuació, el Prof. Miquel Casas, Catedràtic de Psiquiatria Emèrit de la UAB i director del Programa SJD MIND Escoles de l’Hospital de Sant Joan de Déu, va presentar l’estudi “Els factors psicobiològics que influeixen en el fracàs escolar”.
Per acabar, Enric Batlle, director comercial de Clickedu, va tancar l’acte destacant la “creixent demanda per part dels centres educatius d’instal·lar una analítica de dades per poder obtenir mètriques”. És per això que Clickedu acaba de llançar al mercat una funcionalitat tecnològicament avançada anomenada Clickedu Analytics, per extreure KPI’s tant quantitatius com qualitatius per una “presa de decisions assistida per la tecnologia”.
Des de Clickedu volem donar les gràcies a tots els assistents que ens heu acompanyat durant aquest primer seminari. Ja estem contant els dies pel pròxim!
Clickedu - Si vols saber més del Clickedu, pots entrar al lloc web www.clickartedu.com